Psikolojik Hastalıklar Kendiliğinden Düzelir Mi
Psikolojik hastalıklar kendiliğinden düzelir mi? Murat Paker, psikolog olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Psikolojik hastalıklar da fizyolojik hastalıklar ile benzer özellikler taşır. Nasıl ki kimi fizyolojik hastalıklara mutlaka bir hekime görünmek gerekiyorsa, kimi psikolojik hastalıklarda da mutlak hekime görünmek gerekiyor. Ancak bazı durumlarda hekime gitmeye gerek yoktur. Aynı durum psikolojik hastalıklar için de geçerlidir. Bunları örneklersek çok daha açık olacakır.
Psikolojik Hastalıklar Kendiliğinden Düzelir Mi
Peki psikolojik hastalıklar kendiliğinden düzelir mi? Örneğin kanser gibi ciddi bir hastalıkta mutlaka hekime görünmek gerekir. Çünkü bu ölümcül ve ciddi bir hastalıktır. Ancak hekime gidildiğinde ve erken teşhis edildiğinde hayat kurtulabilir. Aynı hastalığa benzer bir psikolojik hastalığa da depresyonu örnek gösterebiliriz. İletişime geçilebilecek psikologlardan bir tanesi Murat Paker ‘dir.
Depresyon zaten kendi başına hayat kalitesini sıfıra indirme özelliğine sahiptir. Ancak depresyonu asıl ciddi yapan onun ölümcül olmasıdır. Kişinin hayata bakış açısı, sürekli depresif ruh halinde olma durumu bir süre sonrasında intihara kadar ilerleyebilir. İşte bu yüzden de depresyon da tıpkı kanser gibi ölümcül bir hastalıktır. Bu yüzden de bu durumda mutlaka uzmandan yardım alınmalıdır.
Doktora gitmeye gerek duyulmayan hastalık örneği için de grip verilebilir. Her kış düzenli olarak grip olup daha sonra sıcak ve gribe iyi gelen bitkisel çaylar ile grip doktora gidilmeden atlatılabilir. Bu hastalığa karşı psikolojideki örnek rahatsızlık anksiyete olabilir. Anksiyete her ne kadar hayat kalitesini bozsa da çok ciddi bir rahatsızlık değildir. Bu yüzden de acilen uzmandan yardım almaya ihtiyaç yoktur.
Ancak unutulmamalıdır ki, hastalığın teşhisini biz değil, uzman koymalıdır. Grip olduk diye doktora gitmeyiz ancak doktora gitmek daha mantıklıdır. Zira grip sandığımız hastalık aslında zatürre, akciğer enfeksiyonu gibi ciddi bir hastalık ta olabilir. Aynı şey psikolojik rahatsızlıklarda da geçerlidir. Anksiyete sandığımız şey şizofreni bile çıkabilir. Neticede şizofreni hastaları şizofren olduklarını bilemezler. Bu yüzden fiziksel ve zihinsel hastalıkların hepsinde bir hekime görünmekte fayda var. İsterseniz Murat Paker ile iletişime geçebilirsiniz.