Genel Bilgi ve İçerikler

Üniversite Hazırlık Öğrencilerine Tavsiyeler

0

Üniversite hazırlık öğrencilerine tavsiyeler nelerdir? Üniversite hayalini, ilkokuldan itibaren milyonlarca öğrenci kuruyor. Başlangıçta bu hayal öğretmen, polis, doktor olmak istiyorum şeklinde başlasa da, öğrencilerin yaşları ilerledikçe kurdukları hayaller de değişiyor. Öğrencinin yatkınlığı, geleceğe yönelik hedefleri, ailesinin istekleri gibi faktörlerin tamamı, üniversite bölümü belirlenmesinde hedef rol oynuyor.

Üniversite Neden Okunmalı?

Günümüzde belirli bir noktaya gelebilmek için üniversite okumanın önemi son derece büyük. Pek çok kişi, KPSS için üniversite okuyor. 2 yıllık üniversite bitiren öğrenciler ön lisans, 4 yıllık üniversite bitiren öğrenciler ise lisans KPSS ‘ye girebiliyor. Hedefi sadece KPSS olan öğrencilerin büyük bir çoğunluğu tercihini 2 yıllık üniversiteden yana yapıyor. Gelinebilecek mevki biraz daha düşük olsa da, 2 ön lisans KPSS soruları biraz daha kolay oluyor.

Üniversite Nasıl Bir Yer?

Hazırlık aşamasındaki öğrencilerin en çok sorduğu sorulardan bir tanesi de üniversite nasıl bir yer? Lise sondan, üniversite 1 ‘e başlamış ilk öğrenci okulunun ilk günlerinde garip bir duyguya sahip olmakta. Öğretmen geldiğinde ayağa kalkma yok mesela. Ya da her gün kravat takma, gömlek, pantolon giyme zorunluluğu bulunmuyor. Çok daha rahat bir ortamda, lisedeki gibi haylazlıkların olmadığı bir ortam sizleri bekliyor. Okulun ilk günü herkes kendi kabuğuna çekilmiş vaziyette dururken, sonraki günlerde öğrenciler yavaş yavaş birbirini tanımaya başlıyor.

Üniversite Hazırlık Önemi Nedir?

Üniversite hazırlık, üniversite sınavı öncesinde çeşitli girişimlerin en iyi şekilde yapılmaya çalışıldığı bir dönem. Bu dönemde öğrenciler eksik olduğu konuları tamamlayarak çeşitli denemeler çözme uğraşı içerisinde olmakta. Kimi günde 1-2 saat çalışıyor, kimi ise bu yol uğruna saatlerini veriyor. Çok çalışmanın önemli olduğu kadar, bu uğurda verimli çalışmanın öneminin de son derece büyük olduğunu sizlere söyleyebiliriz.

Üniversite Hazırlık Öğrencilerine Tavsiyeler

Gelelim asıl sorumuza. Üniversite hazırlık öğrencilerine tavsiyeler nelerdir? Konu anlatımlı iyi bir kitap ve kaliteli yayın evlerine ait denemeler bu yolda en büyük arkadaşınız olacaktır. Yayınevinin önemi son derece büyük. Öğrencilerin en çok memnun kaldıkları yayınevlerini araştırarak, kitaplarınızı buna göre alabilirsiniz. Geçmiş yıllara yönelik soruları çözmenizi de tavsiye ederiz.

Üniversiteye hazırlık döneminde sabır oldukça önemli. Sakın ama sakın, aman zaten sınava 7 ay var, bir dahaki ay çalışmaya başlarım. Zaten sınava 6 ay var, daha çok, bir dahaki ay çalışmaya başlarım. Şeklinde cümleler kurmayın. Zaman gerçekten de çok hızlı geçiyor. Bir bakmışsınız 1 ay kalmış ve bir bakmışsınız siz yolun daha yarısında dahi değilsiniz… Bu duruma düşmemek için dişinizi sıkmanız, planlarınızı ertelememeniz gerek.

Ve oyunlar… Cep telefonlarımız artık son derece gelişmiş olduğu için çok sayıda oyunu kaldırabilecek niteliğe sahip. Eğer oyun oynuyorsanız ve bu sizin vaktinizi alıyorsa kendinizi bu konuda sınırlamanız gerekiyor. Ne demiş atalarımız, “sabreden derviş, muradına ermiş”. Kendinize güzel bir gelecek oluşturmanız, bayramlarda “nereyi kazandın?” sorusu sorulduğunda bir yeri kazanamadım dememeniz için sabırla ders çalışmanızı tavsiye ederiz.

Üniversite hazırlık öğrencilerine tavsiyeler nelerdir? Sorusuna sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.