Genel Bilgi ve İçerikler

Anne Karnındaki Bebekle Nasıl Konuşulur?

0

Anne karnındaki bebekle nasıl konuşulur? Hamilelik döneminde bebekle konuşmak yararlı olacaktır. 26. haftadan sonra artık işitme yavaş yavaş oluşmaya başladığı için, annesinin sesi başta olmak üzere, babasının sesini ve çevresinin sesini tanımaya başlayacaktır. Bu durum zeka gelişiminden ziyade, beynin çalışmasına etki eder. Beynin çalışması var olan sinir hücresi sayısına bağlıdır. Bu hücreler arasında bağlantılar oluşması lazımdır. İşte bu bağlantıların oluşması için bir uyaran gerekmektedir.

Anne Karnındaki Bebekle Nasıl Konuşulur?

Anne karnındaki bebekle nasıl konuşulur? Sorusunun cevabını pek çok anne merak ediyor. Mesela, işitme fonksiyonunu yerine getirecek olan sinir uçlarının, birbirleri ile bağlantı kurmaya başlaması işitme uyaranı ile alakalıdır. Ne kadar çok işitme uyaranı alırsa, o kadar çok rahim içinde bağlar oluşmaya başlayacaktır. Zaten belirli bir süre sonunda, kullanılmayan ve birbiri arasında bağlantı oluşturmayan sinir hücrelerinde, artık o bağlantı bir daha oluşturulamayacaktır.

O yüzden rahim içi uyaranların, özellikle sesler konusunda önemli olduğu söylenebilir. Ama bu da, bebeğe gürültülü ses dinletmek anlamına gelmemektedir. Çok yüksek desibelli ses bebeği korkutmaktadır. Müzik dinletiyorum birden oynamaya başladı, demek ki hoşuna gitti düşüncesi yanlıştır. Korktuğu için, ne olduğunu anlamadığı için oynamaya başlamaktadır. Eğer sesli uyaran vermeyi düşünüyorsanız, onunla özellikle 3. Trimester’dan itibaren konuşmanız gerekmektedir.

Anne adayı bebeği ile ne kadar çok konuşursa, daha sonra o konuşmalara ile birlikte bebek, anne adayının duygu durumunu da hissedebilmektedir. Ailenin konuşmaları daha sonra bebek tarafından algılamaktadır. Yani bu durum sinir uçları arasındaki iletişimin, rahim içinde başladığının kanıtıdır. Bu da beyin gelişimi açısından en önemli faktördür. Bu sinir hücreleri arasında kurulan bağlar belli bir yaştan sonra kurulamamaktadır. O yüzden özellikle çocukluk ve Rahim içi dönemde, kendinizi strese sokmadan hafif bir şekilde ses uyaranları verilebilir.

Anne Karnındaki Bebeğe Müzik Dinletmenin Faydaları

Bebeğin beyin hücrelerinin gelişimini, aralarında bağlantı kurmalarını teşvik etmek için müzik dinletmek etkili bir yoldur. Tabi ki müzik dinletmenin de bir adabı vardır.

Yanlış olan yöntemler

Cep telefonundan, müziği dinletmek için karın bölgesine koymak yanlıştır. Çünkü telefonun içinde var olan radyasyon bebeğe zarar verebilir. Karın bölgesine kulaklık yerleştirip, bebeğe müzik dinletmeye çalışmak yanlıştır.
80 desibelin üzerinde müzik dinletmek yanlıştır.

Doğru Olan Yöntem

Kendi zevk aldığınız bir müzik, sizde endorfin ve diğer mutluluk hormonlarını salgılatacaktır. Bu hormonlar sizin aracılığınızla ile bebeğe de geçecektir. Aynı reaksiyon bebekte de oluşacağı için, çok yüksek sesli olmadan, zevk aldığınız müzikleri dinlemeniz iyi olacaktır.

Anne karnındaki bebekle nasıl konuşulur? Sorusuna sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.