Genel Bilgi ve İçerikler

Soğuk Suda Yaşayan Balık Türleri

1.408

Soğuk suda yaşayan balık türleri nelerdir? Balık, solungaçları ile solunum yapan, soğukkanlı, yürekleri çift gözlü, vücudu pullu, yumurta ile üreyen omurgalı hayvandır. Evde balık bakan birçok kişi, akvaryumun içine ısıtıcı, soğutucu ve hava motoru sistemi kurar. Balıkların her biri farklı sıcaklık ve hava koşullarında yaşarlar. Balıkların yaşayacağı ortamı oluşturamazsanız, üreme, hastalık ve ölümlerle karşılaşabilirsiniz. Soğuk suda yaşayan balık türlerini akvaryum ya da açık havuzlarda bakabilirsiniz.

Soğuk Suda Yaşayan Balık Türleri

Üretim yapmak için balık bakmak isteyen kişiler için havuz ortamı uygunken, evde bakmak isteyen kişiler için akvaryum daha iyi olacaktır. İster havuz, ister akvaryum olsun, kış aylarında su sıcaklığı birden değişir. Soğuk sularda yaşayan belli başlı balık türleri vardır. Su belli bir derecenin altına indiğinde balıklar yaşamaz. Sıcaklığın artması ve düşmesi farklı sonuçlara neden olur. Özellikle su sıcaklığının 10 derece ya da altına indiğinde birçok balık türü ölür. Gelin bu türleri birlikte inceleyelim:

Soğuk Suda Yaşayan Balık Koi Balığı

Doğu Asya kökenli olan balığın adı, Latince dilinde Cyprinus ve Carpio olarak adlandırılır. Otçul beslenerek yaşamını sürdüren koi balığı, 3-32 derece arasındaki suda yaşamını sürdürür. Su sıcaklığından anlaşıldığı gibi hem sıcak hem de soğuk suda yaşayabildiğini söyleyebiliriz. 500 litre su hacmine sahip alanlarda yaşayabilirler. Normal su sıcaklığı 16-23 derece, su pH değeri 7,0-7,5, su sertliği 10-15 dH arasında olması yeterlidir.

Koi Balığı Soğuk Su

Yetişkin koi balığının boyu 100 santime kadar ulaşabilir. Balık için doğru ortam oluşturulursa, koi balığı 30 yaşına kadar yaşayabilir. Su sıcaklığı 10 derecenin altına düşerse, koi balığı kış uykusuna yatar. Balığınız kış uykusuna yatmış ise kesinlikle yem vermeyin.

Kedi Botia Balığı

Orta Asya kökenli olan bu balık, Latince’de Misgurnus ve anguillicaudatus olarak bilinir. 300 litre ve üzerindeki akvaryum ile havuzlarda rahatlıkla beslenir. 5-25 derecede yaşayan soğuk su balığı türlerindendir. Suyun pH değerinin 7-8 olmasına özen gösterin. Tabanda yüzmeyi seven kedi botia balığı etçil olarak beslenir.

Kedi Balığı Misgurnus

Yetişkinlik seviyesine geldiğinde boyları 30 santime kadar ulaşır. Barışçıl özelliği sayesinde çok fazla hareket ederler. Grup halinde beslenmekten ve kendilerini kuma gömmekten hoşlanırlar.

Siyah Bantlı Gün Balığı

Amerika kökenli bir balık türüdür. Latince dilinde Enneacanthus veya Chaetodon olarak bilinir. Etçil beslenen bu balık, 4-22 derece arasındaki suda yaşayabilir. Siyah bantlı gün balığı boyu 8 ile 10 santim arasındadır. 100 litre hacmine sahip akvaryum ve daha büyük havuzlarda yaşayabilirler.

Siyah Bantlı Gün Balığı

Diğer balık türlerine göre bakımı zordur. İlk defa balık besleyecek biriyseniz, siyah bantlı gün balığını almayın. Su pH değeri 6,5-7,5, su sertliği 10-20 dH olmalıdır. Berrak sularda yaşamayı sevdikleri için, filtre sistemi kullanmanız gerekir.

Gökkuşağı Okçu Balığı

Amerika kökenli balık türlerinden bir diğeri de, gökkuşağı okçu balığıdır. Latince dilinde Etheostoma ve Caeruleum isimlendirilir. Etçil beslenerek yaşamlarını sürdürür. Su pH değeri 7-7,5 arasında olmalıdır. 4-18 su sıcaklığında yaşar ancak, 20 derece ve üstündeki sularda yaşayamazlar. Su sıcaklığının da aniden değişmesi balığın sağlık durumunu etkiler. En fazla 6-8 santime kadar büyüyebilirler.

Gökkuşağı Okçu Balığı

Gökkuşağı okçu balığı beslemek istiyorsanız uymanız gereken bazı kurallar var. Temiz su, oksijen ve soğuk su olmasına özen gösterin. Bunun için filtre ve derece sistemi kullanmanız gerekmektedir. Etçil olarak beslenen bu balık, canlı yemleri tüketmeyi severler. Bu kadar fazla özelliğe sahip olan bu balığın ömrü 5 yıldır.

Soğuk suda yaşayan balık türleri nelerdir? Sorusuna sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.