Genel Bilgi ve İçerikler

Bebeğin Kalp Atışları ve Kalp Rahatsızları

171

Bebeğin kalp atışları ve kalp rahatsızları konusunda arayış içerisinde misiniz? Hamilelik süreci başından itibaren oldukça stresli ve aynı zamanda heyecanlı bir süreçtir. Bu süreçte annenin değişen hormonlarıyla birlikte hayata uyum sağlamakta zorluk yaşayabilir. Ancak bu zorluğun elbette birçok güzel yanları da bulunmaktadır. Anne adayları hamilelik sürecinde birçok durumu merak edip heyecan duyabilir. Merak edilen soruların başında bebeğin kalp atışları gelmektedir. Bu kalp atışlarının ne zaman duyulacağı ebeveynler açısından merak konusu olmaktadır.

Bebeğinin kalp atışlarını duyan ebeveynler için hamilelik süreci adeta yeniden başlamaktadır. Yaşadıkları o sevinç ve heyecanla doğumun gerçekleşmesini sabırsızlıkla beklemeye başlarlar. Peki, bebeğin kalp atışları ne zaman duyulur?

Bebeğin Kalp Atışları Ne Zaman Duyulur?

Bebeğin kalp atışlarının duyulması için beklenen süre her anne adayında farklılık göstermektedir. Bazı anne adayları kısa bir zamanda bebeğinin kalp atışlarını duyabilirken bazıları için ise bu durum zaman alabilmektedir. Bu durumda anne adayları strese kapılmamalı, stresin bebekler için oldukça zarar verici bir durum olduğunu unutmamalıdırlar.

Bebeğin kalp atışları 5. haftadan itibaren duyulabilmektedir. Bazı anne adayları 5. haftada duyabilirken bazıları ise 12. haftada duyabilmektedir. Ortalama bir zaman olarak 6 ve 7. haftalar olarak belirtilebilir. Bebeğin kalp atışlarının duyulabilmesi için transvajinal ultrason uygulamasının kullanılması gerekmektedir.

Bebeğin Kalp Atışları Duyulmazsa?

İlerleyen haftalarda bebeğin kalp atışlarının duyulmaması halinde daha ayrıntılı bir inceleme gerekmektedir. Bebek anne karnında ölmüş olabilir. Bu durumda kürtajla bebeğin alınması gerekmektedir. Aksi durumda anneyi zehirleyerek zarar verebilir.

Bebeğin Kalp Atışı ve Kalp Rahatsızlıkları

Bebeklerde kalp rahatsızlıklarının nedenleri net olarak bilinmese de bazı faktörler neden olabilmektedir.

  • Anne baba adaylarının kalp hastası olması gibi genetik faktörler.
  • Hamileliğin kritik dönemlerinde (ilk 3 ay) anne adayının ilaç kullanması, hastalık geçirmesi, alkol kullanması.
  • Hamilelik döneminde radyasyona maruz kalmak.

Bebeklerde doğumdan kaynaklı kalp rahatsızlıkları ilk birkaç ay içinde belli olmaktadır. İlk belirtilerinin başında morarma gelmektedir. Kilo kaybı, aşırı terleme, nefes darlığı da kalp rahatsızlıklarının belirtileri arasındadır.

Hamileliğin 16. haftasından itibaren uygulanan Fetal Ekokardiyografi yöntemiyle bebeklerde kalp rahatsızlığı teşhisinin konulması ve buna göre tedavi yollarının belirlenmesi mümkündür.

Bebeğin kalp atışı ve kalp rahatsızlıkları konusundaki içeriğimizi bu şekilde sizler için tamamladık.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.