Anne Sütü Nasıl Çekilir?
Anne sütü nasıl çekilir? Annelik size verilen en özel ünvandır. Doğum da bu özel ünvanın ilk adımıdır. Bu adım hayatınıza yeni bir anlam yeni bir soluk getirir. Bebeğinizi kucağınıza aldığınız an onun sağlığı ve geleceği konusunda kaygılanmaya başlarsınız. Bu anneliğin içgüdüsel bir özelliğidir. Bu süreçte en önemli faktör; anne çocuk arasında önemli bir bağ olan anne kokusudur.
Anne Sütü Nasıl Çekilir?
Anne sütü, içerik açısından son derece önemli bir besindir. Anne kokusu ilk olarak anne karnında başlar. Bu bağ daha sonra anne kokusu aldığı meme emme durumuyla devam eder. Ancak bazen bebek anne sütünü çeşitli nedenlerden dolayı alamayabilir. Bunun en başında bebeğin meme tutmaması gelir. Bu durumda ebeveynler çeşitli yan ekipmanlarla sütü bebeğe vermek için çareler aramaya başlarlar. Bunun başında da süt sağma makineleri gelir. Elektronik ve manuel olarak 2 tip süt sağma makinesi vardır. Elektronik olanlar manuel olanlara göre daha pahalıdır. Makineler çift vakumlu ve tek vakumlu olarak 2’ye ayrılırlar.
Anne Sütünü Sağarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sağma işleminde öncelikle cihazın ve süt sağma pompasının temizliğine dikkat edilmelidir. Ayrıntılı bir temizliğin ardından pompalar göğüslere çift ya da tek bir şekilde tam oturtularak yerleştirilmelidir. Yerleştirme işleminin ardından cihaz açılır. Cihazın üzerinde vakumlama işleminin seviyeleri mevcuttur. Seviye manuel olanlarda elle ayarlı, elektroniklerde ise dijital gösterge ile mevcuttur.
Seviye ilk başta düşük olarak seçilmelidir. Yoksa göğüs uçları yara olabilir ve bu yüzden sütünüz yeterli bile olsa canınız acıyacağından sağma işlemi yapılamaz. Süt gelmeye başladıktan sonra aşamalı bir şekilde seviye arttırılabilir. Seviye artıkça süt akışı fazlalaşır.
Süt sağma işlemi gerçekleşmiyorsa pompalar ya tam oturtulmamıştır ya da makinede bir sorun yoksa anne sütü yetersizdir. Makinenin tam konumlandığından emin olunduktan sonra makine ile verilen biberonlara pompa yavaş yavaş süt iletmeye başlar. Pompaların kenarında sızma varsa makine göğüsü tam kavrayamamıştır.
Eğer pompayı manuel olarak çalıştırıyorsanız parmaklarınız yorulabilir. Bunu engellemek için pompa kolu çok sıkılmamalı, hafif bastırılarak sıkılmalıdır. Elektronik olanlarda ise yorulma daha azdır. Parmaklarla yapılan işlem otomatik olarak gerçekleşmektedir. Sağma işleminin ardından sütler uygun koşullarda saklanmalıdır.
Anne sütü nasıl çekilir? Sorusuna sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık. Umarız bu yazımızdan memnun kalmışsınızdır. Ayrıca sitemizde küçük bir gezintiye çıkarak farklı bilgiler de edinebilirsiniz.